Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

ctyrlistek

Dne 19.10.2011 navštívili STEELERS OSTRAVA Dětský domov se školou a základní školou v Ostravě-Kunčicích. Cílem této akce nebylo jen přiblížit americký fotbal druhým, ale hlavně přivodit úsměv na rty lidem, kteří to potřebují. Proběhla zde také spolupráce s dobrovolníky ADRY.

ctyrlistek

„Už při příjezdu jsme byli vřele přivítáni a uvedení do prostorů menší tělocvičny, kde jsme se mohli převléci a připravit. Poté jsme svorně vyrazili na hřiště, kde na nás už všichni napjatě čekali,“ uvedl wide receiver ostravských Jan Fojtík. Úvodního slova se ujal quarterback Alan Kosniovský, který vysvětlil pravidla hry - popsal všechny pozice, jejich úkoly, hru samotnou a jako bonus rozdíl mezi americkým fotbalem a rugby. Na hřišti už byly mezitím rozestavěny kužely a po tomto krátkém výkladu mohlo vše započít. Prvně bylo vysvětleno a ukázáno chytání šišky. Někteří už nemohli vydržet a v pozadí davu si to už sami zkoušeli. Nemuseli však čekat dlouho a mohli si to vyzkoušet s „profesionálem“ Alanem, který se tradičně ujal své pozice. Přestože chytání a házení míče všechny velmi bavilo, nemohli se dočkat dalších aktivit, proto nastoupili Steelers ve formaci offence a defence, aby předvedli pár akcí. Explozi nadšení v dětských očích odstartoval Walter Harazim, který se ujal pozice runningbacka a ukázal čistý průchod středem přes všechny hráče, a proto si hráči svlékli výstroje, vzali narážeče a umožnili jim i tento způsob hry. Po krátké pauze, kdy hráči Ostravy Steelers pomáhali dětem do výstrojí bylo vše připraveno a naši malí přátelé ukázali svou odvahu a sílu při průběhu mezi dvěma hráči. Bohužel kvůli dalšímu programu dětského domova jsme museli pomalu skončit i náš program.

ctyrlistek

Poděkování patří jak vedení dětského domova, dobrovolníkům ADRY, tak i všem hráčům Steelers, kteří se dostavili. Byla to obrovská zkušenost pro obě strany. „ Bylo super věnovat se dětem a sledovat jejich nadšení,“ uvedl ostravský linebacker Jaroslav Foldyna, kterému přikyvoval i Jan Fojtík, který následně přislíbil účast Ostravy Steelers i v blízké budoucnosti.