Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

blog

Jako nový hráč ostravských Steelers jsem dostal tu možnost sepstat své postřehy novice ve světě fotbalu. Pokusím se vytvořit krátkou sérii článků a vysvětlit, proč byla moje volba právě americký fotbal. Jaká byla má motivace začít a vydržet s tímto sportem. Jak hořkosladké jsou začátky, a že americký fotbal je hra pro každého, kdo má chuť sportovat, ale také vytrvalost k tomu, aby dokončil to, co začal. Zkrátka je to hra pro všechny, kteří by chtěli patřit do kolektivu odhodlaných lidí, kteří obětují vše pro tým a jeho vítězství, protože pocity vítězství na konci jsou nezapomenutelné.

A jak to všechno začalo?

Překvapivě jednoduše. Jako velký fanoušek tohoto sportu jsem po pár sezónách, kdy jsem Steelers chodil sledovat z ochozů jejich domácího stadiónu, zahlédl na webu leták ,,nábor“. Poslal jsem e-mail na adresu steelers@email.cz, že bych se rád zúčastnil tréninku, třeba si jen zlepšil fyzičku a pomohl týmu jako hráč. Dozvěděl jsem se, že právě probíhá zimní příprava a budou moc rádi, když se přidám k týmu.

První trénink

Dle instrukcí z emailu jsem si vzal sportovní oblečení, sálovou obuv, něco k pití a vyrazil na svůj první trénink. Před tělocvičnou jsem potkal chlapy, kteří mě dovedli do šaten a poté ochotně nasměrovali k trenérům. Bylo mi vysvětleno, co si tento netradiční sport žádá, že se během zimní přípravy zaměřuje trénink na fyzičku, tedy že nebudu zatím nic speciálního pro americký fotbal potřebovat. Nakonec jsem se přidal k ostatním a začal cvičit drily, které měli trenéři připravené. Po prvním fyzickém testu jsem se cítil velmi vyčerpaný, ale zároveň jsem měl dobrý pocit, že jsem vše zvládl.

Skill pozice

blog

Jelikož přibyla možnost nacvičovat s dalšími hráči před fyzickým tréninkem tzv. skill pozice (quaterbaci, wide receiveři a runningbaci), tak se následující týdny se zdály být těžší.
Poté mi trenér navrhl, abych se přidal k receiverům. Zkusil jsem to a už jsem na této pozici zůstal. Pod vedením zkušeného trenéra jsme pilovali základy a trénovali ty nejzákladnější dovednosti v malém počtu. Většinou junioři a nováčci. Občas se přidal i někdo ze zkušenějších spoluhráčů. Bylo dobré vidět, jak má vypadat správná technika chytání a základní pohyby při změnách směrů běhu, které musí být co nejrychlejší.

Byla to jen ochutnávka pro to, co přišlo příště... trénink ve výstrojích. Ale o tom až v dalším článku...

Proto nám zachovejte přízeň a třeba vás časem zláká tento sport vyzkoušet.

Přečtěte si druhý díl