Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

English Sports Week

17/06/2014
blog

Ve dnech 23.-26. června 2014 proběhne tradičně v Ostravě již 5.ročník kulturně vzdělávacího festivalu English Week. Festival pořádá občanské sdružení učitelů angličtiny Fishnet o.s. s významnými partnery z oblasti vzdělávání a sportu. Festival je určen především žákům a studentům základních a středních škol. Na festival je letos pozváno 1800 žáků a studentů z více než 600 škol z celého Moravskoslezského kraje, ale o svou účast se hlásí školy třeba i z Olomouce. Tématem anglo-amerických sportů se English Week kreativně připojil k letošním ostravským akcím v rámci projektu Ostrava - Evropské město sportu 2014. Pestrý program přislibuje hravý a interaktivní zážitek. Účastníci si přímo v areálu sportovního klubu Arrows prostřednictvím profesionálních sportovců a trenérů vyzkouší uvedené sporty, hip hop i break dance. „Rodilí mluvčí angličtiny seznámí návštěvníky festivalu s reáliemi angloamerických sportů a to nejen po stránce jazykové, ale také prakticky. Program bude plný anglických otázek, soutěží, kvízů i sportovních aktivit. Studenti se mohou těšit na řadu drobných cen, ve hře jsou například vstupenky na zápasy, do divadla, ale i věcné ceny“ uvedla spoluorganizátorka festivalu Vladěn Lasotová.

Pro téměř 1800 zúčastěných studentů a pedagogů je English Week v posledním týdnu čekání na vysvědčení vítanou kulturně-vzdělávací akcí, která slibuje zábavu i zajímavý neformální vzdělávací program se zážitkovou výukou angličtiny.

Více informací o samotném festivalu naleznete v tištěné podobě novin EnglishWeek News, které obdrží každý ze zúčastněných. Noviny obsahují kromě članků a rozhovorů také tipy na aktivity a tematické balíčky slovní zásoby. Více informací naleznete na stránkách www.englishweek.cz.

Partnery letošního festivalu English Week jsou sportovní kluby Arrows, Steelers, basketbalový klub NH Ostrava a taneční klub Respect, partnery v oblasti vzdělávání jsou Oxford University Press, Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, jazyková škola Fishnet. Mediálními partnery jsou rádio Kiss Morava, televize Fabex, mezi další partnery patří Kofola a.s a filmové studio Moonfilm.

Program
Každý den tři 90 minutové bloky se začátkem 8:00, 9:45, 11:30 (dle registrace škol) po,út,st: anglická konverzace, baseball, basketbal, americký fotbal, hip hop a break dance.
Doprovodný program: přehled letních aktivit sportovních klubů, nabídka jazykových pobytů ve Velké Británii, anglická literatura, focení tříd, občerstvení.

blog