Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

Skončila nám základní část letošního ročníku a tak je ten správný čas seznámit vás s nováčky v řadách Steelers.

Richard Blaho

blog

Richard přišel do Ostravy z Přerova. V roce 2013 odehrál několik zápasu za juniorský tým Steelers a v tomto roce již naplno naskočil do A-týmu. Ze své původní pozice defensivního backa se posunul na linebackera, kde pod vedením zkušených LB Steelers rostl každým zápasem. Odehrál všech 6 zápasů v základní části a připsal si 8.5 tacklů

Michal Dudek

Věkem ještě stále junior a backup quarterback A-týmu Steelers. Michal Dudek je velkým talentem na klíčové pozici ostravského útoku. Letos kryl záda Lukáši Vojnarovi a můžeme se těšit co nám Michal předvede na podzim, kdy povede juniorský útok Steelers.

Gabriel Fröhlich

Gabriel je jedním z hráčů juniorského týmu 2013, který v letošním roce přešel do A-týmu Steelers. Velmi rychle se zabydlel na pozici safetyho vedle zkušených hráčů Petra Foldyny a Lukáše Ermise. Již v této sezóně dokazuje, že Steelers vyrustá další výborný obránce. Letos nasbíral 13.5 tacklů a zablokoval 4 passy.

Jan Ham

blog

Honza přešel z házené k americkému fotbalu a rychle zapadl do defensivní lajny Steelers. 180 cm vysoký a 110 kg vážící DL nasbíral letos v základní části pouze 0.5 tacklu - v příštím roce však od něj můžeme očekávat velký vzestup.

Ondřej Chmela

176 cm vysoký wide receiver. Ve svém prvním roce kryje záda dvojici hvězdných WR Lukáši Sokolovi a Radku Warcholovi. V základní části se mu podařilo zachytit jeden pass a my věříme, že tím započal svou úspěšnou kariéru v ostravském týmu.

Matěj Juha

Matěj začal svou kariéru v juniorském týmu Steelers v roce 2013, kde hrál offensivního linemana. V A-týmu byl přesunut na defensivní lajnu a lineckera, kde nabírá cenné zkušenosti pro nadcházející roky - můžeme se na něj těšit i na podzim v juniorké části sezóny. V základní části nasbíral 2.5 tacklu.

David Kačor

David velmi zdařile zapadl do obranné fáze Steelers a po boku Petra Foldyny a Lukáše Ermise rostl jeho výkon každým zápasem. Spolu s Gabrielem Frohlichem tak představují nastupující generaci ocelové obrany. S Davidem se potkáme také na podzim, protože je stále juniorského věku.

Richad Kocián

blog

Richard začal letos velmi dobře – v přípravném utkání pro Brnu svou první ostrou akci zakončil zalehnutým fumblem brněnského týmu. V celém zápase pak přidal ještě 6 tacklů a jeden sack. Sezónu mu však překazilo zranění, kvůli kterému nastoupil pouze ke dvěma zápasům, ale i v nich ukázal, že příští rok bude velmi platným členem ostravské obrany.

Tomáš Lepík

Tomáš je jedním z nejstarších nováčků v týmu Steelers. Ve svých 33 letech naskočil do ofensivní lajny Steelers a velmi rychle se prosadil do starting pozice na levém tacklovi.

Václav Opekar

Druhý z dvojice "velmi zkušených sportovců" – i Vaškovi je 33 let. 191 cm vysoký ofensivní lineman letos nabíral zkušenosti od Petra Konopky, Ladi Klimka a Jiřího Dluhoše a my se jen těšme, až příští rok vyběhne na hřiště.

Jan Pospíšil

blog

178 cm vysoký receiver, který většinu času kryl záda trojici Lička-Skupin-Lembart. Honza se během sezóny potýkal s několika menšími zraněními, které mu nedovolili pořádně se soustředit na hru a vyřadili jej z několika utkání. Musíme jen doufat, že příští rok bude zdravotně v pořádku a prodá celý svůj potenciál.

Petr Schön

185 cm vysoký wide receiver. Petr střídá převážně Lukáše Sokola a postupem času získává na jistotě a sebedůvěře. Příští rok se můžeme těšit na ještě vyrovnanější souboj o receiverovské pozice.

Patrik Skupin

blog

Patrik je další odchovancem juniorky Steelers, kde hrál převážně na pozici linebackera. V A-týmu jej však trenéři umístili na pozici TE či slot receivera a ukázalo se, že to byla volba zdařilá. Patrik se velmi rychle zabydlel v základní sestavě. Během základní části zachytil 17 passů na 297 yardů a 3 touchdowny.

René Solák

René letos nastoupil pouze ke třem zápasům. Ve velmi nabité sestavě obrany se prosazoval jen těžce, ale již příští rok může být vše jinak – 188 cm vysoký outside linebacker na to určitě má.

Josef Šajnar

blog

Juniorský quarterback přešel v A-týmu do obrany a rychle se prosadil mezi elitní defensive backy ostravského týmu. Během letošní sezóny nasbíral 14 tacklů.

Michal Wessely

177 cm vysoký runningback, který zvládl i lehké zranění během zimní přípravy a velmi zdařile doplňoval dvojici Kielor-Musil. V základní části naběhal 98 yardů, zachytil jeden pass na 22 yardů, na svůj první touchdown však stále čeká.