Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

foto

Jak jsme slibovali, představíme si před novou sezónou i soupeře mužského A-Týmu Steelers.

Stejně jako v minulém roce, tak i letos se ostravský tým zapojí do druhé nejvyšší ligy v ČR - ČLAF Divize II. Minulý rok tuto divizi Steelers ovládli, v základní části utrpěli pouze jedinou prohru a úspěšnou sezónu zakončili nádherným finále v Ostravě Polance

I letos jsou cíle ty nejvyšší, ale bude to ještě náročnější než v sezóně minulé. Vedle dvou starých známých z minulé sezóny - Hippos a plzeňských Patrios, k nám z nejvyšší ligy "propadl" tým Stallions a na pět týmů doplnil Divizi II ambiciózní tým Bucks z Pardubic.

Pojďme si tedy soupeře Steelers představit.

foto

Pardubice Stallions

Stallions jsou jedním z tradičních týmů, vznikl už v roce 2003. Jsou častými účastníky nejvyšších lig, ale největší úspěchy posbírali v nižších ligách, když v letech 2010 a 2011 vyhráli ČLAF Divizi B.
Sezónu 2014 odehráli pardubičtí v nejvyšší české lize. V této velmi kvalitně obsazené soutěži obsadili poslední 6. místo s osmi porážkami.
Steelers se s týmem Stallions setkali v sezónách 2012 a 2013. V obou zápasech byli lepší ostravští hráči - bilance v soutěžních zápasech tedy zatím 2:0 pro Steelers.
Letos však Stallions disponují velmi kvalitním týmem, ostříleným těžkými souboji v nejvyšší lize a posílený na důležitých pozicích (před pár dny Stallions podepsali reprezentačního RB - Plačka a na QB si sehnali dokonce zahraniční posilu - Doherty). Bez debat se tak bude jednat o největšího favorita Divize II.

foto

Prague Hippos

Hippos jsou velmi mladý tým, byl založen v roce 2012 a má za sebou pouze 2 odehrané sezóny. Ale během těchto sezón se velmi rychle vyšvihl mezi ty nejlepší týmy v ČR.
První svou sezónu odehráli Hippos v nejnižší 7s lize, ale už v následujícím roce - 2014 - pražský tým skončil druhý v Divizi B, hned za ostravskými Steelers.
Steelers se s Hippos poprvé setkali v minulé sezóně a to hned 3x. Zatím platí pravidlo výhody domácího prostředí a v nejtěsnějším vedení, 2:1 na výhry, je ostravský tým.
Hippos již minulý rok naznačili, že se jedná o velmi kvalitní tým, který i letos bude patřit ke kandidátům na místo ve finále Divize II.

foto

Pilsen Patriots

Patriots jsou nejstarším týmem v Divizi II, plzeňský tým byl založen už v roce 1996. Je stabiním členem nejvyšších českých lig, ale stejně jako Stallions, i Patriots dosáhli svého největšího úspěchu v 7s lize - v roce 2013 vyhráli ČLAF Divizi C.
S Patriots odehráli Steelers tři soutěžní zápasy a zatím se plzeňskému týmu hráče Steelers porazit nepodařilo.
V Plzni již několik let pracují velmi koncepčně, mají velmi kvalitní mládežnické týmy a rok od roku jsou silnějším týmem. Uvidíme tedy jak moc zamíchají kartami naši Divize už letos.

foto

Pardubice Bucks

Bucks jsou velkým překvapením Divize II. Tým, který vznikl v roce 2011, však velmi dobře pracuje s mládeží (juniorské sputěže se účastnili v roce 2012 a 2014) a vytvořil si dostatečné zázemí pro 11s ligu.
Pardubický tým v sezóně 2014 skončil na 6.místě v Západní skupně Divize C.
S mužským týmem Bucks se Steelers ještě nesetkali, ale potkali se juniorské výběry obou týmů. V minulé sezóně zvítězili na svém hřišti Bucks a v roce 2012, v přátelském utkání, zase byli lepší mladí oceláři.
Bucks sice vstupují do 11s soutěže s velmi špatným umístěním z minulého roku. Před sezónou však posilují (hlavní trenér - Jason Blasko - přišel ze Zaglebie Steelers) a tak je lze určitě označit za "černého kozlíka" Divize II.

V Divizi II 2015 se tak můžeme těšit na odvetu finále proti Hippos, velmi kvalitní souboje s "prvoligovými" Stallions, těžké souboje s neustále lepšícími se Patriots a neodhadnutelnou sílou Bucks. A jako nestranní diváci se můžeme navíc těšit i na městské derby mezi Bucks a Stallions.

STEELERS GO!!!

foto