Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

Rok 2014 byl pro samotný tým ostravských Steelers více než úspěšný. Po návratu do druhé divize B se se tým v základní části předvedl v celkem šesti utkáních, po dvou zápasech s pražskými Hippos, a Patrioty z Plzně a slovenského Zvolenu. Těchto šest utkání přineslo 5 výher a jednu prohru se suverénně nejlepším obranným skórem celé tabulky – pouhých 54 bodů. V ofenzívě byli sice o něco lepší pražští hroši, jenže ani tím nedokázali při vyrovnané bilanci výher a proher v poměru 0.833 zabránit ocelářům zvítězit v základní části soutěže. Tím si také zajistili postup do finále, jak se později ukázalo, v ocelářské sezoně ne poslední.

foto

Zdroj: www.flickr.com

Samotné finále bylo velkým dramatem. Před více než 500 hlav čítající kulisou, která vytvořila zápasu úžasnou atmosféru, se hráči předvedli jedním z nejlepších výkonů v sezoně. Až do posledních minut se Steelers s Hippos přetahovali o titul. Až v poslední minutě zajistil svými zlatými mílovými kroky Lukáš Vojnar stoprocentní radost pro ostravské barvy v poměru 34:27. Tím také potvrdil svou veledůležitou roli v týmu a ukázal, proč dokázal překonat všechny klubové rekordy.

Aby finálových klání nebylo málo, zajistili si stejné privilegium také reprezentanti ostravského flagu během letního turnaje, kde však s týmem složených z českých reprezentantů pod hlavičkou pražských Panthers 30+ prohráli.

foto

Zdroj: www.flickr.com

Právě Prague Black Panthers svými výsledky zápasů ukázali, že s jejich širokou a velmi úspěšnou základnou byli nejúspěšnější nejen na české, ale i evropské scéně, kde je zastavilo až semifinále AFL s Raiffeisen Vikings. V české nejvyšší soutěži dokázali vyhrát všech 8 utkání základní skupiny se skórem 261:97, paradoxně ofenzivně ještě silnější byli příbramští Bobcats, kteří uhráli i přes prohry s černými pantery o 3 body více. Dle očekávání se tak oba týmy po vítězných semifinálových duelech opět utkali ve finále. Tam Black Panthers jasně dali najevo, kdo je v česku nejlepší, a zvítězili 40:0 a ovládli letošní CzechBowl.

Aby ročních období a finálových účastí bylo tak akorát stejně, podařilo se na zimním halovém turnaji v Nitře ostravským Steelers opět postoupit až do finále, kde po souhře Kavického se Skupinem druhý jmenovaný skóroval jediný a zároveň vítězný touchdown.

Tím se ostravští fotbalisté definitivně naladili na příští sezonu, ve které se krom loňských soupeřů z Prahy – Hippos a Plzně – Patriots utkají také s dvěma týmy z Pardubic – Bucks a Stallions. Jak se povede ostravským Steelers ještě uvidíme, pokud však sami budete cítit touhu zlepšit dění na hřišti, bez ostychu se přidejte do našich barev – více informací o náborech zde.