Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

awards

Pomalu nám končí rok 2015 a tak je ten správný čas ohlédnout se za uplynulou sezónou. Hráči se sešli k závěrečnému zhodnocení a ocenění nejlepších hráčů všech 5 týmů Steelers v pátek 18.prosince v Restauraci u Slunce, která poskytla našemu klubu nově zrekonstruované prostory. Letos bylo mezi hráče rozděleno rekordních 41 cen (seznam oceněných) a i to poukazuje na to - jak se ostravský tým v dalším roce rozrostl.

Pojďme se tedy podívat, jak nám ten rok 2015 probíhal.

junior team

Jelikož se k nám na začátku roku připojilo velké množství hráčů z Třince (v sezóně 2016 už budou působit ve svém klubu - Třinec Sharks), bylo možno postavit vedle mužského A-týmu i B-tým.
Druhý mužský tým nastoupil do nejnižší české ligy a bylo zamýšleno jej využívat zejména pro rozehrání nováčků a juniorů. To se povedlo jen s části, jelikož během prvních zápasů potkalo několik hráčů zranění a tým tak musel být dopňován z A-týmu více než by se trenérům líbilo. Mužský B-tým skončil své učinkovaní v Divizi IV na posledním místě své skupiny bez jediné výhry, ale svůj účel splnil - pomohl se rozehrát hráčům, kteří by se jinak na hřiště A-týmu nepodívali. A my doufáme, že v dalších letech bude mužský tým s tohoto kroku jen profitovat.

junior team

Na jaře hrál svou soutěž i tým číslo jedna našeho klubu - mužský A-tým. Stále zařazen v druhé lize a jako úřadující vítěz své divize z roku 2014. I letos byly cíle nejvyšší a celá základní část tomu i napovídala. Kromě dvou zaváhání v Pardubicích - kde přišla po více než roce první prohra na Stallions a první remíza v historii Steelers na Bucks - zvládl ocelový A-tým všechny další zápasy a s bilancí 6-1-1 postoupili opět po roce do finále - Silver Bowlu.
To se však konalo opět v Pardubicích a ani napotřetí smůlu v tomto městě A-tým neprotrhl. Po vydařené sezóně tak skončil na druhém místě a dvě finále (i když "jen" v druhé lize) během dvou let jsou určitě dobrou vizitkou.

junior team

V letní pauze se tradičně koná mistrovství ČR ve flag fotbalu dospělých a letos se podařilo získat pořadatelství do Ostravy. Náš tým tak mohl využít domácího prostředí a pokusit se sesadit neporažené pražské Panthers 30+ z trůnu nejlepšího českého flagového týmu. Podle očekávání oba týmy (Steelers i Panthers 30+) prošly turnajem bez sebemenšího zaváhání a finále pak bylo úžasným vyvrcholení letního turnaje. Steelers hnani skupinkou ostravských fanoušků nakonec zvládli udolat pražský tým 17:6 a stali se mistry ČR ve flag fotbale.
Několik hráčů pak navíc získalo pozvánku do české flagové reprezentace, která ve Španělsku na začátku září bojovala na mistrovství Evropy.

Na podzim se rozběhly mládežnické soutěže a i zde hrály týmy Steelers výraznou roli.
junior team Steelers jako jediný tým v ČR nasadil tým jak v juniorské U19, tak i v dorostenecké U16. A mladým ocelářům se nevedlo vůbec špatně.
Tým U19 sice po finále v minulém roce skončil "už" v semifinále. Ale podařil se velmi zdařile přechod z 8s fotbalu na fotbal 11s a hlavně byl vidět obrovský posun úrovně nejen našeho juniorského týmu.
Dorostenci U16 byl úplně nový projekt a nejmladší oceláři hráli velmi zajímavou a dynamickou 5s formu amerického fotbalu. Nakonec skončili na druhém místě celkově a na závěrečném turnaji se dokonce do posledního zápasu rvali o celkové vítězství.

junior team

V listopadu pak výběr Steelers vyrazil obhajovat vítězství na halovém turnaji MVK v Nitře. Týmu se však vůbec nedařilo a obsadil až poslední místo.

Celý rok pak souběžně s týmy Steelers fungoval i tým cheerleaders, které byly přítomny na všech domácích zápasech a akcích Steelers. Staly se řádnými členkami své asociace a pokud se podaří nábor, budeme se na ně těšit v jejich vlastních soutěžích.

Moc děkujeme našim příznivcům, fanouškům, sponzorům, hráčů, trenérů a členům realizačního týmu za další úžasný rok s americkým fotbalem a vším co k němu na hřišti i mimo něj patří. Přejem vám pohodové prožití svátků a v novém roce se těšíme spolu s Vámi na nové zážitky s týmy Steelers.

STEELERS GO!!!

junior team