Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

Skončila nám další mužská sezóna Steelers a i letos do sestavy A-týmu nahlédlo několik nováčků.
Pojďme si nové tváře v dresu Steelers představit

Bartoněk Peter

blog

Peter hraje na defensivní lajně. Oproti ostatním hráčům má jednu nevýhodu a to, že je neslyšící. Spoléhá se tak pouze na pohyb míče a gestikulaci svých spoluhráčů. I přesto však Peter zvládá veškerá úskalí amerického fotbalu a vedle tréninků zvládl i 6 zápasů v ČLAF. Právě v šestém zápase sezóny proti Lions se však zranil a do konce sezóny již se nestačil vrátit.
Peter však dokázal, že americký fotbal je sport opravdu pro každého a my se na něj těšíme v další sezóně.

Čejka Matěj

Matěj byl smolařem roku 2015, kdy se zranil v přípravě na sezónu a do plné zátěže se dostal až těsně před sezónou 2016. Z pozice runningbacka se posunul na druhou stranu míče a jako linebacker na trénincích trápil své bývalé kolegy.
Zdraví jej však zradilo i letos a už ve třetím zápase musel předčasně ukončit sezónu. Během těchto 3 zápasů nasbíral 6.5 tacklu.

blog

Česlík Lukáš

Lukáš pravidelně dojížděl na tréninky až z Krnova. Svými fyzickými parametry a hlavně rychlostní vybaveností velmi rychle vyletěl mezi nejlepší DB v týmu Steelers. Nakonec skončil jako druhý nejlepší tacklař celého týmu s 34.5 tackly.

Chovaniok Jan

Honza také jezdil na každý trénink až z míst daleko za Opavou a i on se rychle prosadil do základní sestavy ostravského týmu. 187 cm vysoký chlap zapadl do ofensivní lajny a proti nejlepším obranám v České Republice (a na Slovensku) se velmi rychle zlepšoval.

Janečka Adam

Adam po sezóně v druhém týmu Steelers naskočil do A-týmu na pozici linebackera. Z důvodu pracovní vytíženosti zvládl 8 zápasů, ve kterých nasbíral 6.0 tacklů.

Krupa Lukáš

Lukáš sbíral s offensivní lajnou prvního týmu cenné zkušenosti, které nyní přenese do podzimní části, kde bude jedním ze stavebních kamenů útočné lajny juniorského týmu.

blog

Lupták Dominik

Dominik se z florbalového gólmana během pár měsíců rychle vypracoval na jednoho z nejlepších DB v týmu Steelers. Díky své výšce často dostával na starosti ty nejvyšší hrozby soupeře, včetně nejlepšího receivera letošní sezóny ČLAF – Erica Walla z pražských Lions. Těšíme se na Dominika v dalších sezónách, kdy nabrané zkušenosti začne přenášet do praxe a ostravský fotbal z toho bude jen těžit.
Dominik letos zachytil dva interceptiony a jeden z nich donesl až pro touchdown – celých 98 yardů, což byla nejdelší akce v celém průběhu nejvyšší české ligy.

Lasota Jaroslav

Slávek rozšířil řady našich WR. Ti začátek sezóny trpěli hlavně absencí prvního quarterbacka. Slávek navíc musel bojovat o snapy s kvalitními spoluhráči a prokousával se do zápasu velmi těžce.
Tvrdá práce na tréninku však nakonec vyústila ve více minut na hřišti během posledních zápasů a hlavně první úspěšné catche ve vítězném zápase proti Bobcats. Dá se říct, že když Slávek chytne balón – Steelers neprohrají. Je dobré mít takového hráče v týmu.

Novák Radek

blog

Radek naskočil do skupiny, ve které měl tým Steelers asi nejvíce kvality. Po příchodu Adama Synáčka z PBP disponoval ostravský tým třemi velmi kvalitními runningbacky. Navíc na svou šanci netrpělivě čekal talentovaný junior Dominik Dvorský. Radek tak neměl vůbec lehký úkol se prosadil. Svou nováčkovskou sezónu však zvládl na výbornou - 25x dostal do svých rukou míč a doběhl pro více než 100 yardů. Navíc zvládl zachytit i jednen pass pro 2 yardy.

Pavlík Michal

Michal je dalším "odchovancem" druhého týmu Steelers z roku 2015. Letos se zapojil do bojů prvního týmu na pozici linebackera, kde zvládl odehrát 8 zápasů, ve kterých nasbíral 8.5 tacklu.

Pavlík Tomáš

Tomáš zvládl na pozici linebackera odehrát pouze 3 zápasy, ve kterých zaznamenal pouze 0.5 tacklu. Potom jen vyřadily z bojů v ČLAF zranění a doufáme, že se zase v plné síle vrátí na sezónu 2017.

Rozbroj Marek

Marek se po úspěšné sezóně v juniorském týmu přidal k defensivní lajně A-týmu, kde během 5 zápasů nasbíral 1.5 tacklu a pokud stihne juniorskou část sezóny - nyní totiž loví ryby na rybářské lodi v Kanadě - bude platným členem ocelové obrany U19.

blog

Škurla Michael

Michael je jedním z produktů programu Steelers. Bývalý rugbysta, který si prošel juniorským týmem a následně druhým mužským týmem - letos v plné síle naskočil do A-týmu, kde se v ocelové obraně vůbec netvářil jako nováček. Odehrál všech 10 zápasů a připsal si 24.0 tacklů, jeden interception a jeden zablokovaný kop. Byl šestým nejlepším tacklařem týmu a do budoucích sezón Steelers nejspíše vyrostla opora zadních řad obrany.

Welzig David

Davida také do druhé části sezóny nepustilo zranění. Ukázal však velký potenciál na pozici cornerbacka - velmi rychle se probojoval do základní sestavy obrany Steelers a během prvních 4 zápasů nasbíral 9.5 tacklu.