Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

Vzhledem k vývoji pandemie v Česku rozhodla Rada asociace o zrušení lig v sezóně 2020. Poprvé od roku 1994 tedy Česko nepozná své fotbalové mistry na trávníku. Jedinými mistry v tomto roce tak zůstanou hráči Steelers v esportové Paddock elize ve hře Madden.

2020 Tým můžu zakončil základní část a i celou letošní Paddock ligu s bilancí 4-4. Tato sezóna byla už od začátku plná změn a novinek. K týmu přišel nový hlavní trenér a k této sezóně nám řeknul pár vět. Lonnie Hursey exkluzivně pro Steel family: "The season was full of adversity from the start but the team is very mentally tough and we were ready to go before the break happened in March. From there we had so much uncertainty. We had to send home Aaron, Zach and Rodolfo only to find out we would have a season a few months later. That did nit slow the guys down as we had great turnout when the boarders opened and I was allowed to come back to Czech Republic. The defense did great for the first year in a completely new system and from the start they were open and excited for the change. We have an incredibly talented offense but once Alvaro got hurt it turned us more or less one dimensional. We had guys the last 3 games get out in Mandatory quarantine because they were working with people who were sick and yet the team stuck together and never complained about all the obstacles in the way. I'm very excited for the start of next season. We have a very young secondary they only one starter had experience came yet we lead the league in TO and our rookie corner led the league in INTs. The management and team takes pride in developing our own guys and it showed this year with so many young guys needing to step up and fill in the steering rolls. We have a great group of guys and a great management who is always open to ideas I bring." Next year will truly be a great season for the Ostrava Steelers.

2020 Poprvé se pod hlavičkou Steelers představil i ženský tým. Holky ukázaly, že budou přínosem jak na hřišti tak mimo něj a my jsme za to rádi. Sezónu zhodnotil trenér týmu Jan Vyslouzil: "Pro začátek byl chtěl říct, že jsem moc rád, že jsem mohl být coachem našeho nového ženského týmu, a že jsem na jejich výkony v této, bohužel situací zkrácené sezóně, velmi pyšný! Všechny holky předvedly, že mají velkou chuť hrát, a že celkově, jako tým, mají dobrý potenciál pro nadcházející sezóny. Nyní už nezbývá nic jiného než začít s poctivou přípravou na novou sezónu, doufat, že díky náborům rozšíříme naše řady a budeme se moct předvést v plné síle v roce 2021."

2020 Náš nejmladší tým je flagový tým U15 který před sebou má velkou budoucnost. O své dojmy z letošní sezóny se s námi podělil trenér Petr Malý: "Situace v letošním roce nás bohužel ochudila o velké množství turnajů, na které jsme se celou zimu poctivě připravovali. Po dlouhé pauze jsme se museli poprat s leností, přejít na tvrdý tréninkový režim a začít s přípravami na sezónu zase od začátku. I přes to všechno jsme si většinu zápasů užili se zápalem do hry a troufám si říct, že i s úsměvem na rtech. Samozřejmě je stále ještě velké množství věcí, které musíme přes zimu vypilovat, naučit se či odnaučit. To se nám určitě povede a do sezóny 2021 budeme stoprocentně připraveni."

2020 I dorostenecké soutěže byly tento rok definitivně zrušeny. Naši mladíci zasáhli do 2. dorostenecké ligy a sedm výher a jedna prohra mluví za vše. Tohoto týmu se opět ujal jako hlavní trenér náš hráč Jirka Lička a o sezóně řekl:

"Tým se potýkal se zraněními a absencemi na klíčových pozicích, takže bohužel mnozí hráči museli hrát na jiných postech než na jaké se připravovali. Nejsem si úplně jistý jestli byli rádi, ale za mě musím říct, že se s tím popasovali velice dobře! Navíc to vypadá, že jsme díky tomu odhalili pár skrýtých talentů. Jednoznačné chválím týmový výkon. A taky jsem moc rád za letošní nováčky, dobře jste se do týmu zapracovali! Vyléčíme zranění, užijeme si volna a brzy se začneme připravovat na další sezónu. Díky za sezónu!!!"

2020

Další náš tým který už má definitivně konec sezóny je juniorský tým. Tuto specifickou sezónu zhodnotil hlavní trenér Jiří Šimkovič:

"Z loňské sestavy díky změnám v pravidlech zůstala většina hráčů U19, ale přišli jsme o řadu opor díky souběžně hrajícímu mužskému týmu. Skvělé pro tým bylo, že trénovali s muži a pilovali drily do úmoru. Postupně jsme se oddělovali a začali trénovat dle konceptu na tento rok a to jak v obraně tak v útoku. Trénink byl často ovlivňován nízkou účastí. Chceme hrát náročný fyzický americký fotbal a poctivě trénovat, což není vždy pro hráče možné skloubit s osobním životem. Tento fakt a neúčast loňských hráčů, kteří hráli za muže také ovlivnil sílu našeho týmu hned v prvním zápase hraném v Č.Budějovicích. Na hráčích byla vidět nesehranost a nemohli se dostat do herního tempa. V tomto nám nepomáhalo ani osobní selhání některých hráčů. Výsledná prohra byla možná až příliš krutá, ale za ten výkon jsme si více nezasloužili."

"Další zápasy již ovlivnila doba koronavirová a proto nás čekal již jen soupeř z největších a to PBP. Tento zápas jsme odehráli na vlastním hřišti a od počátku dávali najevo, že doma se STEELERS poráží těžko. Velkou posilou pro tento zápas byl Martin Mušálek. Svým výkonem v obraně a nekompromisním zastavování běhů strhnul i ostatní a to i v naši útočné hře. Do konce zápasu se nám dařilo držet krok s favoritem a i přes prohru mohli odejít se vztyčenou hlavou."

"V dalším zápase a tentokrát již posledním jsme ojížděli do Prahy, sehrát odvetu našeho domácího zápasu. Tím, že se nás u vlaku sešlo 14 a jeden hráč čekal v Praze bylo jasné, že to nebude procházka růžovým sadem. Do zápasu v této sezóně poprvé po pár trénincích nastoupili i dva nováčci a jak Vít Žurovec tak Denis Janitek čelili výzvě opravdu statečně. Všichni hráči zaslouží absolutorium za předvedenou hru ovlivněnou samozřejmě nedostatkem hráčů a vzrůstajícím vyčerpáním, když většina hrála na obě strany. Byl to opravdu zážitek sledovat jejich ocelové srdce, které přes handikep nedalo kůži zadarmo. Na závěr se ještě odměnili krásným postupem přes celé hřiště zakončeným TD."

"Přes náročnou sezónu ovlivněnou řadou faktorů jsem opravdu rád, že jsem mohl být součástí tohoto hrdého týmu. Pokud by jsme byli kompletní a hráči, kteří patřili do našeho týmu a hráli za muže mohli za nás nastoupit, jeho síla by byla jistě finálová."

"Vnímáme po roce práce zlepšení v požadovaných aspektech hry, ale prostor pro zlepšení jsme určitě nevyužili naplno převážně z důvodu absence na tréninku. Důležité pro nás bude udržet tým pohromadě, vhodně ho doplnit a naladit všechny na stejnou vlnu. Na vlnu chuti se zlepšovat, pravidelně a kvalitně trénovat, vystupovat ze své komfortní zóny a společně posunovat celý tým dál. Jen tak budeme moci jako tým vystoupat až k vrcholu. SPOLEČNĚ! Děkuji svým trenerským kolegům Jiřímu Šimkovičovi, Františku Blažkovi, Janu Pospíšilovi.