Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

Už zítra nastoupí Český národní tým do bojů o mistra Evropy. Hned v prvním zápase vyzve úřadujícího mistra z Francie. Šestice našich hráčů se dostala do širšího výběru národního týmu a hned čtyři z nich se probojovali do sestavy pro první zápas. Po pražských Black Panthers máme druhý nejvyšší počet hráčů v sestavě národního týmu. Pojďme si naše borce představit. Pojďme si naše borce představit

Dominik Dvorský

Running Back
R

Dominik začínal v juniorském týmu Steelers před šesti lety. A již ve své třetí sezóně se probojoval do mužského A-týmu. A po 5 sezónách, mezi muži, je s téměř 3 tisíci naběhanými yardy na druhém místě historických tabulek Steelers. A s 39 skórovanými touchdowny je dokonce úplně nejlepší v týmové historii. Letošní sezóna se mu, i přes pravidelnou rotaci tří kvalitních runningbacků (za Steelers běhal společně s Janem Musilem a Jakubem Březinou), velmi vydařila, když si připsal 877 yardů s 12 touchdowny po zemi a přidal i 47 yardů po zachycené přihrávce a zachytil svůj první touchdown mezi muži vzduchem. Dle čísel druhá nejlepší sezóna v kariéře, přinesla Dominikovi pozvánku do reprezentace.

Martin Hloušek

Linebacker
R

Martin začal hrát za tým Steelers v roce 2015. První dva roky hrál v útoku na pozici wide receivera a nevedlo se mu špatně - 17 zachycených passů na 450 yardů a jeden touchdown. Po příchodu amerických trenérů se však přesunul do obrany a soupeře začal ničit z pozice linebackera. Ve všech třech sezónách na pozici outside linebackera nasbíral více než 35 tacklů. A letos se mu podařilo jeden ze dvou zachycených interceptionů vrátit pro touchdown. Je tak jeden z mála hráčů Steelers, kteří za svou kariéru zvládli skórovat touchdown jak z útoku, tak i z obrany. Svými stabilními výkony v jedné z nejlepších obran české ligy posledních sezón si zasloužil místo kádru reprezentace.

Teodor Reinhold

Offensive Lineman
R

Teo není v reprezentaci žádným nováčkem, již minulý rok se účastnil turnaje tří národů, kde náš tým změřil své síly s národními týmy Maďarska a Slovenska. Tento skoro dva metry vysoký offensivní lineman již hájí barvy Steelers 6 let a byl tak jak u výhry v druhé české lize, tak i poslední tří druhých míst v lize nejvyšší. Na pozici tackla je to osobnost ostravského fotbalu a nyní své zkušenosti předává našim mladým hráčům. Mimo mužskou sezónu totiž působí jako trenér offensivních linemanů juniorského a dorosteneckého týmu.

Jiří Šimečka

Wide Receiver
R

Jirka si dal minulý rok od amerického fotbalu rok pauzu. Po třech sezónách v týmu Steelers odcestoval na Nový Zéland, kde se věnoval flag fotbalu. Po roce na druhé straně zeměkoule se však na začátku letošní sezóny vrátil zpět do Ostravy a sezónu zakončil jako třetí nejlepší receiver v týmu v nachytaných yardech. Jeho hlavním přínosem však byly body, které pro náš tým skóroval. K 8 touchdownům přidal 4 úspěšné field goaly (ze 6 pokusů) a 35 extra pointů (ze 41 pokusů). Skóroval tak zcela nejvíce bodů z celého týmu (95). I Jirka se v offseason věnuje naši mládeži. Vedle pomoci flagovým týmům je trenérem receiverů juniorského a dorosteneckého týmu. Jirka si tak ke své účasti v národním flagovém týmu (reprezentoval v roce 2017 na ME ve Španělsku) může letos odškrtnout i políčko splněné účasti na soupisce národního týmu tacklu.

Vojtěch Korytář

Linebacker
R

Po třech letech v juniorském týmu Steelers Vojta letos poprvé nastoupil za mužský A-tým. A hned na začátku sezóny si svými výkony v přípravě vybojoval pozici middle linebackera. Sezónu zakončil s 45.5 tackly, což bylo nejvíce v týmu a svůj talent přetavil hned první rok ve velkém fotbale k pozvánce do reprezentace. Vypadá to, že ostravského týmu vyrostl zdatný obránce, který může řídit ocelovou obranu ještě několik let. Vojta je ve dvaceti letech nejmladším ocelářem, který se letos do širšího kádru reprezentace podíval.

Jan Vysloužil

Wide Receiver
R

I Honza Vysloužil je odchovancem ostravské juniorky a skvělý hráč nejen tacklu, ale i flag fotbalu. Byl jeden z hráčů juniorského flagového týmu Steelers, který získal v roce 2016 mistrovský titul. Letos jako receiver zachytil nejvíce přihrávek z celého týmu Steelers a svou útočnou všestranost dokázal, když během sezóny zkompletoval i několik přihrávek, jednu dokonce pro touchdown, z pozice quarterbacka. I Honza se velmi angažuje v trénování mládeže a nyní jej můžete potkat na trénincích flagového týmu žáků, kde připravuje naše nejmenší oceláře na světlou budoucnost. Nominace do širšího kádru reprezentace je tak zaslouženou odměnou za energii, kterou Honza do fotbalu vložil.