Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

2022

O víkendu začíná podzimní část českých soutěží amerického a flag fotbalu. I letos se mužeme těšit na spoustu ostravských hráčů a hráček, kteří vyběhnout na hřiště po celé republice a dokonce i na Slovensku a v Polsku.

Klub ISMM Ostrava Steelers spojil pro letošní mládežnickou část sezóny síly s třineckými Sharks. Třinec na jaře obhájil vítězství ve druhé nejvyšší mužské lize a jeho cílem v letošním roce byl rozvoj mládežnického fotbalu. V Ostravě, po loňském velkém odlivu hráčů, kteří svým věkem přešli do mužské soutěže, jsme potřebovali doplnit kádr jak juniorského, tak i dorosteneckého týmu. A tak vznikla spolupráce obou týmů, kdy dorostenecký tým bude v letošní sezóně vybíhat v dresech Sharks a juniorský vicemistr z loňské sezóny budou oblékat barvy ISMM Steelers.

Oba týmy se představí hned v prvním zářijovém víkendu. Dorostenecký tým vyzve na třineckém hřišti bratislavské Monarchs. A o den později odcestuje k repríze Junior Bowlu tým juniorský.

2022

Na podzim budou hrát svou soutěž také dva žákovské týmy ve flag fotbalu. Ten první, složený ze starších a zkušených hráčů, bude bojovat o postup na finálový turnaj a obhajobu mistrovského titulu z minulého roku. Úkol to bude velmi těžký, protože hned 5 hráčů, kteří byli kostrou mistrovského týmu, přešlo v letošním roce do dorosteneckého týmu. V týmu tak vzniklo místo pro nové šikovné hráče a během letních tréninků s ukázalo, že se máme na co těšit. Druhý tým našeho žákovského týmu je spíše týmem mladších žáků, ve kterém nabírají zkušenosti nováčci a naši úplně nejmladší oceláři. Jejich zápasy jsou zejména o radosti z této krásné hry a vychovávání našich budoucích hvězd. Oba týmy zahájí svou podzimní část sezóny venkovními turnaji. První tým vyrazí do Brna na kvalitně obsazený turnaj. A druhý tým jede až do Bratislavy, kde se utká s druhým týmem Gladiators a domácími Monarchs

Posledními týmy, které se měly představit na podzim, měly být týmy dospělých – mužský flagový tým a ženský tacklový tým. Ani pro jeden však nebyla jeho soutěž otevřena. Mužská flagová liga se neuskuteční z důvodu malého množství přihlášených týmů a ze stejného důvodu byla zrušena i druhá ženská liga.
Naše ženy však o soutěžní zápasy nepřijdou. Po domluvě s brněnskými Amazons, budou na podzim hájit právě jejich barvy. Naše ocelářky tak už tuto neděli vyrazí k prvnímu zápasu nejvyšší ženské ligy do Jičína.

2022

První turnaj, který uvidí naše hřiště v Porubě, se uskuteční v neděli 11.9. od 11 hodin. A hned o týden později se můžete těšit na úžasný dvojzápas juniorské a ženské ligy. V sobotu 17.9. se nejprve od 11 hodin utká nás juniorský tým s mladými Mammoths a následně od 16h můžete navštívit mezinárodní zápas v rámci české ženské ligy Brno Amazons – Warsawa Sirens. Další zápasy našich týmů naleznete v záložce Rozpisu zápasů našich stránek nebo na oficiálních stránkách české asociace – www.caaf.cz.

Těšíme se na vás na našem stadionu a na stadionech Třince Sharks a Brno Amazons. A vzhůru na podzimní sezónu. Fotbal je konečně zpět!