Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

Week 1 - Preview

31/03/2023
2023

Už v sobotu 1.4. nám odstartuje další ročník mužské soutěže amerického fotbalu. Již druhou sezónu ponese nejvyšší mužská soutěž název Snapbacks Liga. A i letos bude součástí bojů o postup do Czech Bowlu i náš tým - ISMM Ostrava Steelers.

Náš tým vstupuje do nové sezóny s několika novými a staro-novými tvářemi. Hlavní změnou je post head coache, kterým bude pro letošní rok americký kouč Mark Priegnitz. Vedle dalších nových tváří v týmu vyčnívá příchod zkušeného safetyho Ondřeje Chvojky, který by měl vyztužit mladou secondary Steelers, a návrat Dominika Dvorského, který při rekonvalescenci po zranění bude pomáhat jako trenér runningbacků (ale kdo ví, jak dlouho jej udržíme mimo hřiště).

Jinak kádr zůstal velmi silný a podobný tomu z minulého roku. Povedlo se opět přivést quarterbacka Brada Jonese, který bude chtít navázat na spolupráci s Jiří Šimečkou, Janem Vysloužilem a Petrem Škvárou, kteří minulý rok nachytali dohromady více než 1500 yardů. Na pozici runningbacka se představí reprezentant Jakub Březina. V obraně bude držet střed hřiště silná defensivní lajna v čele s Josefem Bogoczem a Lukaszem Nielabou, které bude i letos krýt záda zkušený LB Petr Foldyna. A kolik letos chytne interceptionů nejlepší hráč loňského ročníku v tomto odvětví v Snapbacks lize, Jan Telnar, to ukáží až následující tři měsíce nabité tím nejlepší fotbalem v ČR.

A nyní pojďme k našim soupeřům pro první kolo Snapbacks ligy. V sobotu 1.4. přijedou do Ostravy hráči týmu Nitra Knights. Utkání začíná v 15:00 na našem stadioně v Porubě a vedle fotbalu se můžete těšit na doprovodný program, včetně vystoupení Fit & Fun Cheerleaders.

2023

Nitra také staví na kostře týmu z minulého, velmi povedeného, roku. Na pozici QB se opět představí zkušený slovenský hráč Boris Bútora, který se stále může opírat o své výborné receivery Mária Bíro a Matúše Kotora, kteří v minulém ročníku skončili mezi top 5 receivery celé ligy (a v zachycených passech byly dokonce na prvním a druhém místě). Knights tak posilovali zahraničními hráči zejména na obou lajnách, kde se představí dva američtí hráči a potom v secondary své defense, kde bude úřadovat brazilec Mateus Flausino.

Náš tým tak čeká na úvod velmi těžký soupeř, který nás prověří ve všech fázích hry. Jak to vše dopadne záleží i na vás - neváhejte a přijďte vymačkat ze svých hlasivek a našich hráčů co nejvíce energie, kterou budeme potřebovat.