Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

news

V sobotu 23. března na stadionu v Porubě začal další ročník české ligy amerického fotbalu. A byl to zápas číslo 100 ve dresu Steelers pro jednu z nejvýznamnějších osobností českého fotbalu - Josefa "Pepu" Bogocze.

Pepa začal svou sportovní kariéru jako atlet, ale při studiu na vysoké škole ve Zvoleně objevil krásu amerického fotbalu. S tamními Patriots začal své první krůčky se šišatým míčem. Jeho fotbalová cesta ho přivedla přes tým Havířov Devils a českou reprezentaci až do kabiny nově zrozené Ostravy Steelers. Od začátku nové ocelářské cesty v roce 2010 byl Pepa tahounem ostravského týmu a po více než 10. sezónách v modrobílém dresu je stále důležitým článkem ocelové obrany.

A nebyl to jen 100. zápas, kterým se minulou sobotu Pepa zapsal do historie Steelers. V tomto zápase, proti Ústí nad Labem Blades, si připsal 2 sacky (skládky soupeřova quarterbacka) a jeden vyražený míč (forced fumble). Ve své kariéře v dresu Steelers tak má nyní na svém kontě 31 a půl sacku a 11 forced fumblů, čímž dohnal Michala Fojtíka a jsou společně na vrcholu historických statistik našeho týmu.

Josef Bogocz je teprve 4. hráčem, který odehrál za ostravský tým 100 a více zápasů. Doplnil tak trojici Jiří Dluhoš (119), Petr Foldyna (113) a Martin Wasserbauer (104).