Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

news

V sobotu 6. dubna se na hřišti v Porubě uskutečnil mezinárodní flagový kemp ISMM Ostrava Steelers. Velké díky patří partnerům akce OC Géčko a PS Forwarding, bez kterých by tato akce vůbec nemohla proběhnout.

Na umělou trávu hřiště v areálu Sarezy Ostrava přijeli týmy z polského města Tychy, českého města Brna. A tyto atlety doplnili naši hráči a hráčky z města Ostravy. Kemp byl uspořádán pro flagové týmy U15, U18 a žen. Tychy Falcols vyslali své mladé naděje, brněnské Amazonky pak přijely se svým ženským týmem. Celá akce se nesla v přátelské atmosféře pod vedením koučů ISMM Ostrava Steelers.

Dopolední program kempu nabídl zejména práci na jednotlivých dovednostech potřebných pro hraní flag fotbalu. Odpolední část pak přinesla miniturnaj, kde se české týmy připravovaly na svou jarní část sezóny, která začíná už příští týden. Naše mládežnické flagové týmy vyrážejí do Brna a naše ženy hostí hned v prvním kole domácí turnaj. Hrát se bude v sobotu od 12 hodin na našem hřišti v Porubě.

news

blog Po kempu jsme se zeptali šeftrenérky mládežnických a ženských týmů ISMM Ostrava Steelers Marioly Weiser:

⁠Kde vznikl nápad česko-polské flagové spolupráce?
Nejdříve byl nápad zorganizovat nějakou větší akci, ať už tackle nebo flag. Na tom jsme se společně s Honzou Klimešem dohodli ještě před mým nástupem do nové role v rámci Steelers. Myšlenka pomalu dozrávala a ve správném momentě se k nám dostala informace, že Tychy Falcons by měly zájem na spolupráci. Pak už slovo dalo slovo, domluvil se termín a flagový camp společně s polsko-českou spoluprací byl na světě.

⁠Proč jste vybrali právě Brno Amazons ke společnému kempu?
S Amazonkami mám osobně dlouhodobý vztah (dalo by se říct osudový), kdy jsem s tímto týmem začala celý můj fotbalový příběh a prožila jsem tam nejkrásnější léta aktivní hráčské kariéry. Navíc se dva roky zpátky začal budovat i nový vztah, a to Steelers a Amazonek. Vztah funguje na vzájemné výpomoci a spolupráci. Takže v momentě, kdy jsme se rozhodli zorganizovat flagový camp, bylo jasné, že pozveme i Amazonky.

Splnil kemp tvé očekávání?
Camp určitě splnil mé očekávání, dokonce je předčil. Bylo krásné počasí, bylo nás asi 40, všichni jsme se na akci těšili. Co víc si přát?

⁠⁠Vybavuješ si nějaký moment, který tě na kempu potěšil?
Mám asi dva momenty. První byl, když jsem měla během dopolední části prostor si chvilku sednout a užít si pohled na plné hřiště. Koukala jsem na trenéry i na hráče/hráčky, no a všichni do jednoho se usmívali a bavili se. To mi udělalo opravdu velikou radost, protože jsem si řekla, že ty nervy všechno časově skloubit stály za to.

Druhý moment byl s jedním z rodičů dětí z Tych. Přišel za mnou tatínek a poděkoval za ochotu zorganizovat akci a celkově za náš přístup. Byl nadšený z areálu, ale taky z toho, kolik máme různých úrovní flagu a kolik máme v týmu dívek/žen. Dále jsme od něj dostali jako tým pozvánku na campy a turnaje v Polsku, a taky nabídku další spolupráce s Tychy. Velmi mě to potěšilo, protože nám to jako organizaci otevře zase nový prostor se dále rozvíjet, a taky mi to potvrdilo, že jsme asi udělali dobrý dojem a že takové akce mají smysl.

news